VC Herentals leed tegen OG Vorselaar de 1e nederlaag van het seizoen. OG Vorselaar blijft in de nieuwe competitie ongeslagen. VC Herentals voetbalde 75' sterk maar moest dan het initiatief aan de bezoekers laten.

OG Vorselaar startte sterk en scoorde al in de 2' via Lorenzo Olieslagers.

VC Herentals werkte hard en werd daarvoor beloond met een doelpunt van Verbert.

Na de rust geraakte VC Herentals op voorsprong na een solo-actie van Van Grieken. Tot de verrekte 79'. De scheids noch zijn grensrechter zagen hoe bezoeker Kevin Pauwels de bal in hands meenam en Rens liet scoren.

Van Remortel buitte nog een misverstand in de thuisdefensie uit met de 2-3.
Ludo Coenen / Nnieuws.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws :
Met de komst van OG Vorselaar ging VC Herentals op zoek naar een vierde overwinning op rij.  Van De Weyer moest geblesseerd toekijken, Van Peer kwam daardoor in de ploeg.

De thuisploeg was nog niet goed wakker bij het wedstrijdbegin want na amper twee minuten was het al op achtervolgen aangewezen.  Een voorzet vanop de rechterflank kwam tot bij de volledig ongedekte Pauwels (ex-SKS) die de bal zijdelings kon afleggen naar Olieslagers en de 0-1 was een feit.

Enkele minuten later noteerden we een eerste kans voor de thuisploeg wanneer Verbert subtiel binnendoor werd gestuurd maar de grensrechter appelleerde voor buitenspel.  Herentals drong meer en meer zijn wil op en knutselde enkele mooie acties in elkaar.  Ditmaal werd Slechten in het straatje gestuurd, Jochen omspeelde mooi de keeper maar moest net iets te ver uitwijken om de bal in het doel te leggen zodanig dat een verdediger nog net het leder voor de lijn kon wegkijlen.

Een minuutje later was het aan Dufraing om af te werken maar zijn schot ging via keeper en paal in hoekschop.  De gelijkmaker hing in de lucht en liet niet lang op zich wachten.  Steven Van Genechten kon oog in oog met Van Besauw niet afronden maar een goed gevolgde Verbert tikte wel de gelijkmaker binnen.

Minder goed nieuws even na het halfuur wanneer Slechten gekwetst naar de kant moest, Heylen kwam in de ploeg.  In het slot van de eerste helft kwamen de bezoekers opnieuw wat feller opzetten.  Eerst kon Olieslagers ongeremd door de VCH defensie slalommen maar gelukkig kon De Booij knap redding brengen.  Diezelfde Olieslagers besloot een minuutje later hoog over.

Na de herneming konden we al vlug een vlotte actie van rood-wit noteren.  De gemeten voorzet van Van Peer werd door Verbert in 1 tijd op de slof genomen maar Van Besauw redde knap met de voet.  Niet veel later klom Herentals dan toch op voorsprong wanneer Van Grieken een actie mooi kon afronden.

Even na het uur schonk Verbert bijna zekerheid over de zege maar zijn schicht zoefde rakelings naast de kruising.   Het niveau daalde nadien zienderogen (toch van de thuisploeg) en op vijf minuten tijd kreeg VCH drie gele kaarten onder de neus geduwd.

Tot overmaat van ramp scoorde Vorselaar 10 minuten voor affluiten de gelijkmaker na een fel gecontesteerd doelpunt na hands van Pauwels waaruit Rens kon scoren.  De thuisploeg kreeg in de slotminuut het deksel helemaal op de neus wanneer een vrijschop van Pauwels in doel gedevieerd werd door Van Remortel en Herentals met lege handen achterliet.

4 leiders
Het eerste verlies van de competitie is dus een feit en door deze nederlaag zijn er 4 leiders in het klassement vermits VCH ook Heikant, Linda Olen en Kasterlee naast zich moet dulden.

Deze nederlaag was zeker vermijdbaar vermits concentratieverlies en een handsbal mee het spelbeeld bepaald hebben, maar zoals aangekaart moet VC de hand in eigen boezem steken.  Dramatiseren mogen ze deze nederlaag alvast niet doen, de competitie bevind zich immers in een heel vroeg stadium.  Deze week de koppen eens extra bij elkaar steken en zondag in AC Olen terug aanknopen met een zege en de trein is terug vertrokken…

VC Herentals speelde met:  De Booij Niel;  Van Doninck Jelle;  Verwimp Stef;  Wouters Thomas;  Slechten Jochen;  Verbert Jonas;  Van Der Schraelen Thomas;  Van Genechten Steven;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin;  Van Grieken Marc.
Bank:  Maes Jens;  Luyckx Lars;  Adriaenssen Robin;  Heylen Gerd

Vervangingen:  32e  Heylen Gerd voor Slechten Jochen
Gele kaarten:  Wouters Thomas;  Van Peer Nick;  Van Doninck Jelle

Doelpunten:  2e  Olieslagers Lorenz  0 – 1 ;  24e  Verbert Jonas  1 – 1 ; 56e Van Grieken Marc  2 – 1 ;79e  Rens Jef  2 – 2 ;  87e  Van Remortel Matthias  3 - 2.